[TOP 10] NEVETSÉGES VIDEOJÁTÉK MARKETING KAMPÁNY ✔ [LEGJOBB]

Views: 66592 | Likes: 1961 | Dislikes: 108 | 2017-04-01 07:00:00 |
[TOP 10] NEVETSÉGES VIDEOJÁTÉK MARKETING KAMPÁNY ✔ [LEGJOBB]
▶IRATKOZZ FEL ITT▶▶▶https://goo.gl/JYlg92 ◀◀◀
▶KÖVESS A FACEBOOK-ON▶▶▶ https://goo.gl/WeZHKr ◀◀◀
▶MÉG TÖBB TOP 10 VIDEÓ ITT▶▶▶https://goo.gl/aWhb0c ◀◀◀

A videojáték ipar hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Ez a fejlődés és növekedés olyannyira hatalmas, hogy az egykor még a többi médiával foglalkozó irányzat mellett eltörpülő iparág mára már egy szinten van a mozi és filmiparral is.
A videojátékok marketing kampányai a játékokkal egyes arányban fejlődtek, de ettől függetlenül nem mindegyik mondható sikeresnek, ezért a mai videóban összegyűjtöttem nektek 10 nevetséges videojáték marketing kampányt, amiről még valószínűleg sokan nem hallottatok..

1 turok evolution

Ha te nem mai gyerek vagy, akkor biztosan emlékszel még az acclaim-re.
Az acclaim az a fejlesztő cég, aki fantasztikus játékokat hozott létre, de valahogy még sem sikerült egy piacvezető céggé alakulnia, még annak ellenére se, hogy a turok nevű játéknak hatalmas sikere volt az egykori Nintendo 64-en.
Az újabbnál újabb konzolok megjelenésével az acclaim is arra a döntésre jutott 2002-ben, hogy újraindítják ezt a sikeres játéksorozatot.

2 resident evil

2003-ban a capcom hatalmas lépés tett előre a resident evil outbreak megalkotásával.
A capcom úgy gondolta, hogy a legjobb előrelépés a cég számára az online mód megalkotása lenne, így az emberek az interneten keresztül egymás segítségével próbálhatnák meg legyőzni ezt a játékot.
a resident evil outbreak egy cseppet eltért az addig már jól megszokott resident evil részek játékmenetétől és ezért szüksége volt a cégnek egy ütős kampányra.

3 PSP

A probléma ezzel az ötlettel akkor kezdődött, amikor a sony Hollandiában egy hatalmas plakátot helyezett el, amin egy fehér bőrű nő olyan módon van lefényképezve egy színesbőrűvel, mint ha az nem lenne vele egyenrangú.
Ez a rasszista beállítottságú plakát hatalmas botrányt keltett, ami a Sonyt pár hét alatt a kampány megszüntetésére kényszerítette.

4 shadow man 2

A shadow man első része egy átlagos minőségű játék volt, ami valahogy nem hozta nagy lázba a világot és ebből kifolyólag a fejlesztők is tudták, hogy valami nagyon nagy dobásra lesz szükség a második rész megjelenése előtt.
a shadow man nagy hangsúlyt fektet a halálra és a halál utáni életre.
Az acclaim ebből kifolyólag megpróbált embereknek azért fizetni, hogy a játék hirdetését elhelyezhessék a nemrégiben eltemetett családtagjaik sírkövén. Az acclaim bevallása szerint ez csak egy áprilisi tréfa akart lenni.

5 xbox one

A Microsoft számos hibát elkövetett az új Xbox one konzol megjelenésével kapcsolatban.
Legyen szó az xbox 360-as játékok támogatottságáról, vagy a folyamatos internetkapcsolat szükségességéről. Indiában az Xbox one csak 10 hónappal az amerikai megjelenést követoen lehetett megvásárolni és ezért a Microsoft ez alatt a 10 hónap alatt megpróbált eladni annyi 360-as konzolt indiában, amennyit csak lehetett.

6 hitman

a square enix igazán érdekes ötleteket tett az asztalra azok után, hogy átvette a hitman sorozatot az eidos-tól. A játékban lévő több akció létrehozása mellett a square enix hatalmas hangsúlyt fektetett a közösségi oldalakon létrehozott kampányokra is.

7 sega

A sega genesis megjelenése a piac hatalmas darabját vette el az akkor már befutott nintendotól.
A sega legnagyobb marketing stratégiája az volt, hogy megmutassa az embereknek, hogy mi az amire a genesis képes és a nintendo nem.
Ezek közül a fejlesztések közül legnagyobb a blast processing volt, ami a sega genesist nagyban megkülönböztette az akkori konzoloktól.

8 evony

A szexualitás bevonásával szinte mindent el lehet adni és ez egy olyan koncepció, ami már időtlen idők óta létezik. Az evoni egy online flash játék, amit a fejlesztők 2009 ben eléggé furcsa módon kezdtek el reklámozni.
a fejlesztők egy A játékhoz kapcsolódó szöveget illesztettek egy no képére, aminek a játékhoz semmi köze nem volt.
Ez a játék mellesleg a világ egyik talán legutáltabb játéka.

9 xbox

Annak tudatában, hogy az xbox az egyik vezető konzol a mai piacon, elég nehéz elképzelni azt, hogy amikor már a ps2 nagy sikernek örvendett az xbox még csak a szárnyait próbálgatta.
Az xbox első angliainak készített reklámjában az látható, amint egy baba kirepül édesanyjából, majd folyamatos öregedés közben repül míg végül a saját sírjában landol.

10 burnout 2

A mai top 10 videót ott fejezzük be, ahol elkezdtük, ugyanis ez a remek kampány ismét az acclaim műve. a burnout kettő kampányához ez a cég ismét arra a döntésre jutott, hogy a legjobb módszer az emberek lefizet

source