Till slut brister det – Sandra v.31

Views: 6243 | Likes: 168 | Dislikes: 9 | 2017-01-10 12:42:10 |
I samarbete med Libero. Nu är Sandra Linder gravid i vecka 31 – och nu mår hon inte så bra längre. Plötsligt brister det, helt enkelt. Det är inte helt lätt att vara trebarnsmamma – och vänta en fjärde. Jonglera tre barn, en graviditet, eget företag och make – kan ibland bli lite för mycket. Skicka extra mycket kärlek till henne denna vecka i kommentarsfältet – och kom ihåg att gilla klippet om ni tyckte att det var kul!

Sandras blogg: http://mittfinahus.se/

Se hur din bebis utvecklas med Libero-appen, ladda ner den här:
Android: http://goo.gl/RnlHtD
IOS: http://goo.gl/awXL2T

Läs mer om vecka 31 här: https://goo.gl/i6cE7V

Genom att övervaka barn i magen under längre perioder med hjälp av ultraljud har man kunnat visa att de drömmer medan de sover – det är i alla fall så man tolkar det, för barnets ögon rör sig på samma sätt som sovande vuxnas ögon när de befinner sig i REM-fasen av sömnen. Läs mer om sömn i boken Graviditet, förlossning och den nya familjen. Tänk om man visste vad de drömmer … Barnet börjar att utveckla underhudsfett och det yttersta hudlagret är mer ljusrött än rött. Det har säkert inte riktigt vänt sig med huvudet nedåt ännu, men det är möjligt att barnet gör det redan nu.

Känns ben och fingrar svullna? Vid den här tidpunkten är det inte ovanligt att mamman börjar samla på sig extra vatten i kroppen. Kroppen producerar ända upp till 50 procent mer blod och kroppsvätska under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av den vätskan sipprar in i kroppsvävnaden. När den växande livmoder trycker mot venerna i bäckenet blir blodgenomströmningen i underkroppen försämrad. Det pressar vätska ner i ben och fötter, så att de blir svullna. Det är som regel inte farligt, men för att vara på den säkra sidan mäter barnmorskan ens blodtryck varje gång man träffar henne. Vad kan man göra åt det? Undvik att sitta med benen i kors! Det hindrar genomströmningen ännu mer! Tänk på att dina fingrar kan svullna så sätt gärna dina ringar på en kedja och bär dem om halsen istället. Och ja, det hjälper att dricka mycket vätska, röra på sig för att öka cirkulationen och vila med benen högt!

source