Stardump Snittin’ | JOARDY SEASON #4

Views: 19725 | Likes: 906 | Dislikes: 3
Published: 2019-01-11 14:00:03 | YouTube statistics
In deze aflevering van Joardy Season, is Harco getuige van het ontstaan van een bijzondere vriendschap tussen een Toko-eigenaar en een klant.

AFL. 4 – ‘Stardump Snittin’ – geregisseerd door Jan Hulst – 7 minuten – met Chiron Holwijn, Gilles Biesheuvel & Jim Deddes

Over Joardy Season:
Joardy Season is een 8-delige online serie gebaseerd op het typetje Harco, gespeeld door Jim deddes, beter bekend van ‘huilon’, ‘vrouwen’ en ‘Brian Rompoe’ en van de Youtube-hit Joardy Film. Joardy Season, gemaakt door Jim Deddes en Jan Hulst is een eigenaardige absurdistische samenstelling van vreemde verhalen waarin steeds een ander tragikomisch figuur centraal staat. Een absurdistische en kleurrijke serie over de mens anno nu, gezien door de zeshoekige bril van Harco, aka Joardy.

Absurdistische humor. In Joardy Season ontmoet Harco de meest uiteenlopende figuren zoals Daentje Visje, Valentijn Lindsey of Chelsea Scoutgroen. Ieder uit een eigen milieu, met eigen ambities en bijbehorende twijfels en problemen. Harco zegt precies wat hij denkt, lijkt geen voorbehouden of vooroordelen te hebben en staat voor alles open. Door zijn stoïcijnse houding worden de problemen van anderen in perspectief geplaatst. Of het nou gaat over de overambitieuze millennial Valentijn Lindsey, de onzekere performancekunstenaar Chelsea Scoutgroen of de jongen zonder benen, Daentje Visje, die aan een skelter-race meedoet, Harco’s onverstoorbare karakter en nuchtere blik plaatst de boel in een fris perspectief. Joardy Season bevraagt alles wat tegenwoordig raar wordt bevonden of wat juist als normaal wordt beschouwd

Over de makers
Jim Deddes en Jan Hulst hebben elkaar in 2012 ontmoet op de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Jan vroeg Jim voor een rol in zijn eindexamenvoorstelling, en sindsdien zijn ze een ijzersterk team. Later kreeg Jim een camera voor zijn verjaardag, wat het begin was van Joardy Film. De video’s werden goed opgepikt, en in 2016 zijn ze getekend bij Top Notch.Hoofdregie is van Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia, Horizon).

Joardy Season is een co-productie van HALAL en de VPRO.

Het idee om een serie in coproductie met VPRO en HALAL te maken ontstond uit het succes van de viral video’s van onder andere de Huilon-man, Vrouwon, en de Joardy Shorts. Met de overstap van hun eigen kanaal naar het online platform van de NPO3 beogen ze een frisse draai te geven aan het huidige Nederlandse online komedie landschap. Mede door deze overstap en het transformeren van hun grote YouTube hit de Huilon-man naar Harco, willen de makers met hun succesvolle type een groter publiek gaan bereiken.

Voor meer informatie: www.vpro.nl/joardyseason
Npo3.nl/joardy-season-stardump-snittin

#joardyseason

Foto: Maeve Stam

source