Hur har första tiden med bebis varit? – Sista Avsnittet – Sanna Bråding

Views: 8808 | Likes: 249 | Dislikes: 6 | 2017-02-13 16:11:32 |
I samarbete med Libero. Denna vecka får vi se Sanna Brådings sista avsnitt på kanalen. Hon avslutar med att berätta hur det känns när det första barnet reagerar på sitt nyfödda syskon med ilska mot mamman – och mycket mer. Vi hoppas att ni har tyckt att det varit spännande att följa Sanna Brådings graviditet! Kom också ihåg att prenumerera på kanalen för att inte missa något avsnitt!

Se hur din bebis utvecklas med Libero-appen, ladda ner den här:
Android: http://goo.gl/RnlHtD
IOS: http://goo.gl/awXL2T

Sanna Bråding
Självbiografi: För mycket av allt

”Livet blir sällan som man tänkt sig. Det blir oftast bättre. Men det är du själv som måste se till att göra det bra. Vissa saker kommer alltid att finnas med oss genom livet.
Jag är född med en känslighet och den kommer jag alltid bära med mig. Jag måste bara lära mig hantera den.”

Föreställning:
Sanna Bråding följer upp den uppmärksammade självbiografin med en föreställning baserad på boken.
En föreställning av Sanna Bråding, Regi: Özz Nûjen
Biljetter: http://sannabrading.se/formycketavallt/

Blogg:
http://blogg.amelia.se/sannabrading/

Hemsida:

Sanna Bråding – Självbiografin ”För mycket av allt” 7 september.

Läs mer om tiden med en nyfödd bebis här:
https://goo.gl/TR0ia5

Välkommen till världen!
Barnet ligger oftast i fosterställning. Det är som att lyfta en liten böna. Knäna är uppdragna till magen och armarna ligger tätt intill bröstet. Spädbarn mår bäst när de ligger på ett varmt och mysigt ställe – som när de låg i magen. Många tycker det är svårt att få av kläderna. Blöjbyten kan vara utmanande. Den nya lilla människan vill ha närhet – och helst ligga i dina armar tätt intill dig. Den älskar att höra ditt hjärta slå. Synen är bäst på nära håll. När barnet ligger i dina armar kan det se så långt som till ditt ansikte, men inte längre. Dessutom ser barnet allt i svartvitt den första tiden. Å andra sidan är dess luktsinne väldigt bra. Efter fem dagar kan barnet redan känna igen sina föräldrar.

Hemma igen med ett nyfött barn. Har du problem med att amma, så anmäl dig till Liberoklubben och få råd för de första dagarna hemma. Det är en stor utmaning att bli förälder. Det råder inga tvivel om det. Snart kommer det att kännas som om barnet alltid har varit en del av familjen.Hur är det med din kropp, mamma? Den kan kännas lite skadad och mörbultad på sina ställen. Gör dina bäckenbottenövningar så ofta som möjligt. De hjälper dig att läka snabbare. Är du medlem i Liberoklubben kan du gratis hämta ett program med övningar för de första veckorna hemma. Om du ammar lägger barnet i stort sett beslag på dig hela tiden och tycker att du luktar av det bästa i världen – mat. Barnet vill helst äta hela tiden eller i varje fall mellan sex och tio gånger per dygn. Därför är det ditt jobb som pappa eller partner att hjälpa till med allt annat: byta blöja, bada barnet, gå en sväng med barnvagnen, gå runt och sitta eller ligga med barnet på bröstet. Begränsa antalet besök den första tiden hemma.

source