Första expeditionen till Sydpolen

Views: 3160 | Likes: 23 | Dislikes: 11 | 2016-12-13 23:34:29 |
Första expeditionen till Sydpolen
Första expeditionen till Sydpolen
Första expeditionen till Sydpolen
Första expeditionen till Sydpolen

105 år sedan Roald Amundsen nådde Sydpolen

Den första expedition till Sydpolen är för många den mest extraordinära äventyr någonsin känt. Han vände Roald Amundsen i en sann hjälte, vagga den stora bedrift av captaining den första gruppen av män som gick genom den sydligaste punkten på jordens yta. I september 1911 under feber upptäckten, den norska explorer och officer i Royal Navy Robert Scott landade på isiga plattform Ross, Antarktis, och rubriken för Sydpolen i en galen lopp han vann först som en pionjär i genom Nordvästpassagen och senare, föregångare till flygresor över Nordpolen. För vad vi alltid velat var röra isen i norr. Södern var den andra kursen, en uppgång som hamnade inspelning hans namn för evigt i historieböckerna.

När full beredning skulle bli hans intåg i Arktis lärt sig att, om kom, inte skulle vara den första att Robert Peary han hade Avancerat- beslutade norska att vända och titta på motsatt riktning. Beräknad, säger National Geographic, att om det inte om någon kom före, skulle ha garanterat berömmelse och finansiering för vidare utforskning. Den första expedition till Sydpolen visade sig dock en jämn och hårda konkurrens glaciär dopp i den ena eller den andra flaggan. Scott, äventyrare och forskare fana stolthet, på väg till Antarktis med 33 män varm vinter uniform av den brittiska armén, 33 hundar och 17 ponnyer. Amundsen gjorde det med ett team av åtta män, 85 fler hundar och erfarenhet av dess nordliga expeditioner, som hade blivit bekant med överlevnadstekniker inuiterna.

Var de hundar som gav den norska ledningen att lägga till ditt CV med konststycket att ha lett den första expedition till Sydpolen. De var bara snabbare på isen inte, inte bara ges större kapacitet på slädar. När tiden kom, fyrtio av dem offrades för att hålla festen vid liv. Den 17 januari, 1912 vid den tidpunkt då brittiska rival nådde polar marken efter en särskilt smärtsam resa, fann han en av de fordon givna snö Amundsen, den norska flaggan står.

source